Nedenes er idrett, båtliv og kultur

Nedenes er et godt sted å bo for store og små. Sentralt og landlig på samme tid.

Hanne Omholt triller barnevogna med minstejenta på 10 måneder nedover gangstien, forbi Nedeneshallen som har fostret opp mange håndballprofiler, og bydelens barne- og ungdomsskole. Hun er på vei til sangøvelse i menighetshuset nede ved nær­butikken Kiwi.

Hanne og familien har bodd i nabolaget til Påskedagsheia i fire år. De stortrives på Nedenes og bruker naturen og alt det nærområdet har å by på flittig. Hun har vokst opp noen kilometer unna og kjenner stedet godt.

– Nedenes har det meste; butikker, legekontor, skoler og skoler ligger i gangavstand. Vi bor sentralt i forhold til E18 og reisetiden til Arendal, Grimstad, Lillesand og Kristiansand er ganske kort. Det passer meg bra, etter som jeg jobbpendler en del til Lillesand og Grimstad, sier Hanne.

Hun er glad i Påskedagsheia turområde, som har mange turstier på kryss og tvers i skogen og opp til utsiktspunktet på toppen, hvor man ser vidt ut over sjøen og landskapet omkring.

- Det er viktig for meg at nye Påskedagsheia boligfelt blir fint tilpasset i terrenget og ikke reduserer kvaliteten på turområdet, sier hun.

Fritid = idrett

Vi passerer Nedeneshallen hvor det syder av liv sent og tidlig. Her holder Øyestad idrettsforening til. ØIF driver en rekke idrettsaktiviteter for barn og unge og er et viktig samlingspunkt i bydelen. Mest kjent er de for håndballen og sitt eliteserielag ØIF Arendal. Men ØIF har også en aktiv fotballklubb.

Skoler

Nedeneshallen har barnehage og barne- og ungdomsskole som nærmeste naboer. Med gang- og sykkelsti forbi skolen har de fleste barn på Nedenes trygg og kort skolevei.

Nærbutikker

To nærbutikker betjener bydelen, Rema 1000 og Kiwi. Mads Eriksen regjererer over 800 kvadratmeter butikklokale i Kiwi. Han gleder seg til å få nye naboer på Påskedagsheia.

- Vi setter pris på nye kunder og skal gjøre alt for å gi et så bra nærbutikk-tilbud som mulig. Blant annet holder vi åpent også på søndager for de som trenger å supplere helgehandelen, sier Eriksen.

Båtliv

Nidelva bukter seg gjennom Nedenes og byr på badeplasser, båthavner og adgang til skjærgården. I Natvigverven båthavn en spasertur unna Påskedagsheia ligger fritidsbåtene tett i tett. To restauranter langs elva tilbyr mat og drikke i idylliske omgivelser.

Knutepunkt

Nedenes har opplevd en betydelig vekst de siste årene og er blitt et knutepunkt. Bussmetroen går rett forbi, med avganger mot Arendal og Grimstad fire ganger i timen. Foretrekker du sykkel, kan du ta sykkelstien fatt de sju kilometerne inn til Arendal sentrum. Flybussen og ekspressbusser mellom Kristiansand og Oslo stopper i rundkjøringen ved E18.

Ut på tur

Påskedagsheia ligger som en grønn oase på Nedenes. Her går det skogstier på kryss og tvers som innbyr til turer i skog og mark. Målet er gjerne toppunktet, hvor det er utsikt til havet og Torungen fyr i øst og Åmliheiene i vest.

Til toppen