Arkitekten

Dette måtte bare bli et fint område.

Grant Briggs

Arkitekten for Påskedagsheia la sin sjel i utformingen av boligområdet. Med god grunn, kan man si. Det nye boligfeltet ligger nemlig i Finlay Grant Briggs nærmeste nabolag. Fra hagen sin på Nedenes ser han rett opp mot Påskedagsheia. Det ble ekstra viktig å tegne et boligområde som glir fint inn i terrenget.

Grant Briggs er fra Skottland men traff ei norsk jente. Sammen slo de seg ned på Nedenes, hvor kona er født og oppvokst. Til daglig jobber han som arkitekt i rådgivningselskapet Rambøll i Arendal.

Grant Briggs er blitt glad i det grønne, bølgende landskapet på Nedenes. Her møtes by og land. Påskedagsheia hever seg grønn og vakker overdet flate landskapet og er et stykke urørt natur midt i et område preget av tilflytning og høy byggeaktivitet.

- Utformingen av området og boligene i Påskedagsheia har blitt et spesielt prosjekt for meg. Jeg har jobbet sent og tidlig for å få det så bra som mulig. Området fortjener en skånsom og estetisk utbygging, der man viser respekt for omgivelsene, sier Grant Briggs.

Materialvalg

Arkitekten har jobbet for å få en naturlig overgang mellomdet regulerte området og omgivelsene, slik at skogen og naturlig terreng sklirmest mulig inn i boligområdet.

- Påskedagsheia er veldig synlig fra flere steder, så vi har jobbet med plassering av de nye bebyggelser, slik at de ikke danner fremmedesilhuetter, sier han.

Fasadene spiller på farger man finner igjen i naturen og omgivelsene. Boligene er dessuten utformet med ulike takvinkler for å skape variasjon og tilpasning til landskapet.

- Jeg mener at kvadratiske boliger med flatt tak vil ha vært et feil valg for dette området.

Nedenes er et landlig område der husene har møne og skråtak. Jeg har forsøkt å skape en moderne versjon av den tradisjonelle byggestilen som preger området, sier Grant Briggs.

Fellesskap

Påskedagsheia får en miks av eneboliger og leiligheter som kan passe for de fleste; unge og eldre, barnefamilier, par og mennesker som boralene. Grant Briggs er opptatt av at naboer skal få gode relasjoner, og har sørget for innbydende fellesarealer som gjør det lett for folk å treffes.

– Jeg er inspirert av ideen om den moderne landsbyen, der boliger vender seg mot naturlige tun. De må være utformet slik at beboerne får eierskap til dem og bruker dem.

– Bilene skal ikke få dominere i Påskedagsheia. Mest mulig av parkeringsarealet er derfor plassert under bakken, sier Grant Briggs.

- Påskedagsheia har vært et spesielt prosjekt for meg, ikke minst fordi jeg selv bor i nabolaget, sier Finlay Grant Briggs, arkitekt i rådgivningselskapet Rambøll i Arendal.

Utbyggerne

Påskedagsheia - indrefileten på Nedenes.

Erling Ulland Eriksen, BRG og Christen Wroldsen, Block Watne

Etter tiår med planlegging er det endelig klart for utbygging av nytt boligområde på Påskedagsheia.

- Det er indrefileten på Nedenes som nå blir realisert.

Påskedagsheia ligger høyt og fritt, med fin utsikt over det grønne landskapet og Nidelva. En spasertur til toppen belønnes med flott utsikttil skjærgården.

Erling Ulland Eriksen i BRG står sammen med Christen Wroldsen i Block Watne på toppen av Påskedagsheia og nyter belønningen. Utbyggerne samarbeider om utvikling og byggingen i området. Reguleringsplanen ble godkjent av kommunen 1. november. Salget er i gang og byggestart er i 2019. Første salgstrinn består av 27 leiligheter fordelt på hus D og E, og ni eneboliger.

- Påskedagsheia er et spennende boligprosjekt. Området har flere unike kvaliteter, med sin sentrale og solrike beliggenhet. Området ligger tett inn mot et attraktivt turterreng, samtidig som veien er kort til butikker, skoler, bussforbindelse og E18, sier Wroldsen.

Arendals fineste?

Mange utviklere har opp gjennom årene hatt Påskedagsheia i kikkerten. I 2002 kjøpte Block Watne området, med tanke på utbygging. I 2016 falt brikkene på plass og BRG Utvikling AS kom inn på eiersiden.

Wroldsen og Eriksen sier utbyggingen applauderes av Arendal kommune, fordi den er i tråd med strategien om å utvikle sterke knutepunkter rundt Arendal, med gode kommunikasjons- og tjenestetilbud, samt differensiertbebyggelse med leiligheter og familieboliger. Nedenes er en av de mest attraktive bydelene i Arendal og utbyggerne lover å bygge Arendals kanskje fineste boområde.

- Påskedagsheia blir et boligområde tilpasset folk i alle aldre. Her skal det være godt å bo både for barnefamilier, voksne og eldre par. De viktigste tjeneste­tilbudene ligger i gåavstand og det er bussforbindelse og sykkelsti inn til Arendal sentrum. Det reduserer behovet for bilkjøring i hverdagen, sier Eriksen.

Salgsteamet

Vi gleder oss!

Leif Christian Garcia de Presno, Madeleine Helgesen og Wenche Sveum Eliassen.

Her er gjengen som skal selge Påskedagsheia boligområde til folket.

Over 100 personer stod på interessentliste før salgetstartet, og siden har listen vokst. Meglerne i Aktiv Eiendomsmegling og Block Watne i Arendal har ryggsekken full av argumenter når de møter kunder som er på jakt etter ny bolig i Arendal-regionen. Leif Christian Garcia de Presno i Aktiv Eiendomsmegling er ikke i tvil om hvilke argumenter som står øverst på hans liste når Påskedagsheia skal løftes fram:

- Det må være nærheten til alt som er viktig i hverdagen; barnehage, skoler og butikker, aktivitetstilbud for barn, fin natur, sjø og hei. Dessuten at det er kort vei til Arendal sentrum.

De Presnos kollega Madeleine Helgesen og Wenche Sveum Eliassen, salgsansvarlig i Block Watne, nikker samtykkende. De sier Nedenes har utviklet seg til å bli en attraktiv bydel, hvor det stadig bygges nytt. Påskedagsheia ligger midt i smørøyet.

"Dette er et boligfelt folk har ventet på i mange år. Mange utbyggingsplaner har versert. Nå er det endelig klart forbygging og det har folk fått med seg. Vi gleder oss", sier Eliassen.

Lyst og åpent

Påskedagsheia er et langstrakt skogsområde på Nedenes som løfter seg over omkringliggende terreng. I første omgang skal det bygges 27 leiligheter og ni eneboliger i et skrånende, sør/vest terreng. Leilighetsbyggene blir på mellom tre og fem etasjer og størrelsen varierer mellom 50 og 124 kvadratmeter. Eneboligene er på fra 149 til 165 kvadratmeter.

- Boligene får en åpen og solrik beliggenhet ogfin utsikt over Nedenes. Området ligger tett i turområdet i Påskedagsheia ogturstiene går rett utenfor stuedøra. Samtidig er det gangavstand til butikker,skoler og bussforbindelser. Du har alt på et brett, sier De Presno.

Båtliv er viktig

Tilgang til sjøen er viktig for mange. Påskedalsheia ligger like i nærheten av Nidelva, hvor det finnes flere båtplasser. I Natvigverven på Nedenes ligger fritidsbåtene på rekke og rad og veien ut i skjærgården er kort.

- Nidelva er et stort aktivum for området. Langselva er det fine turområder og det ligger et par restauranter her som tilbyr mat og drikke i idylliske omgivelser. Hva mer kan man ønske seg? spør salgsteamet.
Natvigverven
- Det er en takknemlig jobb å selge det nye boligområdet Påskedagsheia på Nedenes, fordi det er et av Arendals mest attraktive boområde, sier meglerne Leif Christian Garcia de Presno og Madeleine Helgesen i Aktiv Eiendomsmegling og Wenche Sveum Eliassen i Block Watne.

Les også: